0 Läs mer >>
 
180 gram (hela burken) mandelsmör,jag använder dessa märken
 
 
 Blanda smöret med 1 msk eko honung,1 dl kokos, 1 dl havregryn, 1 krm kardemumma 1 krm kanel och de hackade nötterna
 
 
Hacka 1 näve ekologiska mandlar till lämplig storlek,annars råder jag dig att koka upp dem och ta bort skalet pga hård besprutning
 
 
 
 
Forma till ca 15 bollar och ställ dem i frysen 1 timme
 
 
Smält 200 g valfri choklad (jag tog Lindts 80% med nötter) 
 
 
Doppa ner de frysta bollarna och sprinkla över kokos om du vill... ät med nöje och ett bättre samvete :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mandelsmörbollar

0 Läs mer >>
 
 
 
 
sch
 
 
 
 
 
Blanda 2 dl riven ost med 3 ägg men bara 1 gula,3 cm riven ingefära,3 pressade vitlöksklyftor,1 tsk kostfibrer,1 tsk chili,1 tsk buljong och 1 msk pressad citron
 
 
 
Skär skivor av auberginen och squashen och blanda ner i oströran,om du vill kan du vända dem i mjölmix före så de fastnar bättre,jag hoppade :)
 
 
Stek i olivolja tills de är gyllene i osten :) lägg dem sedan ugnsform och in i ugnen i ca 10  min på 180 grader i nedre delen av ugnen
 
 
Jag är en sucker för ost och detta krispiga skal kan man inte motstå..
Ät med ris ex men håll dig till vitt pga arseniken :)
 
 
 

Panerad Aubergine/squ...

0 Läs mer >>
 
 
 
Panera 1 laxfilé i kokos
 
 
Blanda olivolja vitlök ingefära chili i en form för 1 person
 
 
Lägg i laxen och garnera med tomat och broccoli exempelvis,  knäck i 2 ägg, jag använder bara vitan.
 
Gratinera i 15 min på 190 grader i nedre delen av ugnen  och toppa om du vill med riven ost de sista 5 minuterna.
 
 
 

Kokoslax

0 Läs mer >>
 
kakaoflingorna som jag använder,observera att dessa går EJ att smälta.
 
 
 
1 näve chasewnötter och 2 avocado
 
 
 
Hackas grovt
 
 
 
Mixa dessa
 
 
 
1 nypa havssalt
 
 
 
Blanda allt tillsammans med 1 dl kokos och 1 dl kakaoflingor
 
 
 
 
Forma till bollar
 
 
 
Rulla i kokos
 
 
 
Ät när suget sätter in men då de inehåller mycket fett (men bra fetter) rekomenderar jag 1 om dagen :)

Avocado och Chokladbo...

0 Läs mer >>
 
 
 
Blanda 100 g keso 2 äggvita 1 äggula 1 msk mandelmjöl 1 krm kardemumma 
 
 
 
Stek i olja
 
 
Tillbehören är äpple avokado och cashewnötter 
 
 
Mandelmjök till 😃

Kesoplättar

0 Läs mer >>
 
Mosa 1 banan tillsammans med 2 ägg men jag använder endast 1 äggula.
Blanda i 50 g mandelmjöl och 1 krm kanel.
Stek i den olja du använder, jag hade smaklös kokosolja.
Toppa med dina favoriter, i detta fall blåbär och kvarg.
En bra start på dagen 😍

Bananplättar

0 Läs mer >>
 
Enkel tomatsås som passar de mesta tycker jag.
 
1 burk skalade hela ekologiska tomater
3 vitlöksklyftor 
1 näve färsk basilika 
 
Mixa och ät! Förvara i kyl  ca 3 dagar

Tomatsås

0 Läs mer >>
2 äggvitor
 
En halv riven zuccini
 
 
100 g räkor
 
1 näve spenatblad och 1 tsk  färskpressad citron
 
Blandas
 
Stora Portabellosvampar
 
Stammen kan vara träig så den kan man ta bort,lägg i form och lägg på fyllningen 
 
Toppa med lite riven ost och in i ugn i ca 30 min på 200 g
 
Jag serverade med en halv avocado och 1 tomat och spenatblad
 
 Mumsa på :)

Fylld Portabellosvamp

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
Dela 1 kg kyckling
 
Skiva 2 gula lökar
 
Fräs löken mjuk och töm på 
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen koriander
1 tsk Chilipulver
1 tsk gurkmeja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk svarta senapsfrön
När löken och kryddorna frästs i några minuter tillsätt kycklingen,rör ofta så den steks..
 
 Efter 5 min ca tillsätt 2 dl yoghurt och 1 dl vatten 500 g spenat,fryst eller färsk och koka i ca 25 min...
 
 jag serverade med fullkornsbulgur...en lyckad söndagkväll med andra ord :)
 
 
 
 
 
 

Kyckling och Spenatgr...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lägg 125 g smör i en mixer
 
Sikta ner 4 dl mjöl ½ tsk bakpulver och medan du mixar töm ner 2 msk kallt vatten
 
Töm mixen på ett bord och avbeta den smidig med händerna
 
Kavla ut den till en tunn platta,använder du en marmorkavel som jag,se till att den inte är fet,då fastnar degen...
 
Klä en 23 cm form,pussla som jag om den inte vill ;)
 
Voila.. ställ i kyl i 20 min
 
Ställ en form i om du har eller ärtor...grädda i 175 g i 30 min,ta bort innerformen efter ca halva tiden
 
 
 
Medans botten står i ugnen kokar du kolan..
 
Blanda i kastrull och puttra i ca 25 min
1 burk karamelliserad mjölk
50 g smör
1 dl socker
1 dl sirap
 
Tajma tiden så när botten är klar är såsen klar och töm den i skalet het,ställ svalti minst ett par timmar
 
Skär upp och njut....VARNING....DEN ÄR SÖÖÖÖÖT ;) Men goooooo :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kolapaj

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
Skölj 1 liter Gubbar,färska eller fryst
 
 Pepparmynta hade jag men de går bra med bara mynta också
 
Jag hade en ½ dl av detta
 
 Isbitar såklart
 
Ner med allt i mixern,is limedrickan,ca 5 dl vatten gubbarna och en ca 7 blad av myntan,en uns av äkta vaniljsocker om man vill..mixa och töm upp i fina kalla glas 
 
 
 
M U M S!  vill du ha alkohol i är de ju bara att blanda i :)

Jordgubbsdrink

0 Läs mer >>
De färska kryddorna jag hade denna ggn var 
Basilika het oregano och gräslök
 
 
 
Till 1 kg kött använde jag ca 1 dl soya och 1 dl rapsolja 4 pressade vitlöksklyftor och 1 msk honung
 
Blandas med kött eller kyckling,låt stå och dra minst några timmar,torka av lite före grillning för att undvika eld i grillen av droppande olja
 
 
 
 
 
 

Marinad till grillnin...

0 Läs mer >>
Smula ner 50 g jäst 2 tsk salt och 2 msk honung,späd med lite av den ljumma rismjölken
 
Blanda 7 dl Grahamsmjöl 1 dl Havrekli 6 dl Dinkelsikt och 2 tsk nystött kardemumma
 
 Ljumma (i detta fall ) 5 dl rismjölk och 1 dl rapsolja
 
 Blanda sedan allt till en deg
 
Knåda den ett tag...minst 5 min....den kommer vara lite kladdig degen men de ska den vara..jäs i 40 min
 
 
 
Färdigjäst
 
Knåda degen och dela den på 4
 
 
Rulla till längder och dela varje längd i 5 delar eller mindre om du vill
 
 placera på plåt och grädda i 250 grader i 15 min
 
Efter 15 min...ta ut dom och dela dom på mitten och vänd insidan uppåt och ställ tillbaka i ugnen...grädda igen på 250 g i 5 min sen sänker du till 100 g och låter de stå i 2 timmar till så de torkar..
 
 Kopp te,familjen och vänner och kvällen är lyckad :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dinkel och Grahamssko...

0 Läs mer >>
Skala 1,5 kg päron
 
 Dela dem i bitar och tillsätt ½ dl vatten..sjud under lock i 20 min
 
Tillsätt 5 dl råsocker och rör till de löst sig....koka hårt utan lock i 15 min
 
 
 
Tillsätt 75 g grovt hackade hasselnötter och lika mycket valnötter
 
Samt ca 1 cm riven eller hackad ingefära och koka hårt i 5 min till
 
 låt den svalna under omrörning i ca 15 min
 
Töm upp på rena burkar och ställ svalt..
Att ta med som gåbort present kanske..
Mycket god!
 
 
 
 
 
 
 

Päronmarmelad med nöt...

0 Läs mer >>
 
 
 
Skålla 100 g mandel
 
Ta 3 bitar grillad paprika ur burk eller grilla egen på hög värme i ugnen så skinnet lossnar
 
Lägg i mixer

100 g mandel
250 g rostad paprika
1msk rödvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk chili
Efter de mixat ner till en massa ringla i 2 dl olivolja under tiden den fortsätter mixa
 
 Supergott till grillat tycker jag :)
 

Salsa Romesko

0 Läs mer >>
 
 
 
Blanda ihop färsen till biffarna,jag hade peppar,dragon,1 ägg
 
Skölj och dela ett huvud blomkål
 
lägg i form med olivolja
 
 valfria grönsaker ...i detta fall paprika och kryddor som peppar chili 
 
 rör ihop 1 ägg 5 dl grädde ½ dl pepparrot och 1 dl gräslök,man kan utesluta ägget om man vill 
 
töm på blandningen och grädda i 180 gr i ca 30-40 min
 
Grädda i 30 min i 200 grader
 
M U M S :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Blomkålsgratäng med K...